ISIDORA SAHRANJENA SA IGRAČKAMA Drugarica pročitala njen pismeni zadatak i svi su zajecali, devojčica kao da je predvidela tragediju

Sahrana nastradale ucenice Isidore Vukcovic foto Branko Janackovic
Isidora Vučković (12) koja je, vraćajući se iz škole, tragično nastradala u ponedeljak pod točkovima automobila koji je nekontrolisano išao nizbrdicom bez vozača, sahranjena je danas na groblju u niškom naselju Donji Komren.
Na poslendji počinak devojčicu je ispratila kolona od nekoliko stotina rođaka, porodičnih prijatelja, nastavnika i školskih drugova iz OŠ “Ivo Andrić” koji su se prvo okupili u dvorištu porodične kuće a potom u crkvi u ovom niškom naselju gde je služeno opelo.
Beli kovčeg sa telom devojčice, koji je prevozilo vozilo crvene boje, nepregledna ožalošćena kolona ispratila je ćutke do lokalnog grblja u ovom niškom naselju gde su se otac Ivan, majka Ana, dede Petar Tihomir, bake Branka i Milena kao i brojni rođaci poslednji put oprostili od Isidore.
Isidorina drugarica Mia, uputila je oproštajne reči u ima školskih drugova…
– Draga naša, jedan trenutak odneo je tvoj, a duboko obeležio živote svih nas. Deliti sa nekim školsku klupu, učionicu, užine, strahove i radosti već petu godinu nije malo. Ostaje praznina u tvom domu, u srcima tvojih roditelja, braće i svih koji smo te voleli. Svi smo siromašniji za jednog velikog i dobrog čoveka u koga si rasla. Bićeš deo naših razgovora, bićeš sa nama na eskurzijama, u učionici, na drugarskoj večeri.. Delićemo sve sa tobom kao da si tu. Čuvaj nas, anđele naš, ulepšaj nebo kao što si ulepšala naše živote – kroz suze, čitala je oprojtajno pismo Mia.

UMESTO ISIDORE I KNJIGA, NA NJENOJ KLUPI SAMO CVEĆE Potresna slika iz škole koju je pohađala devojčica koju je pregazio auto (FOTO)
Onda je usledio najpotresniji trenutak kada je devojčica pročitala odlomak iz jednog pismenog zadatka koji je pisala Isidora, nakon čega niko više nije mogao da zadrži suze…
– Bila sam mnogo uplašena, odjednom ispred mene se stvorila neka vila i povela me za ruku do jedne kućice. Upitala sam je: “Zašto si me dovela, kako misliš da tu uđem, pogledaj kolicka je?” Vila mi je odgovorila da ću čim se nađem kraj te kućice i ja pretvoriti u vilu – pročitala je Mia deo Isidorinog pismenog zadatka a zatim joj se obratila.
– Draga naša, da li je ovo trenutak kada se pretvaraš u vilu? Putuj prema anđelima i dodji nam bar nekada u san – rekla je Mia kroz suze.
U grob nastradale devojčice, rođaci su stavljali igračke i slatkiše, opraštajući se od nje.
Kako je „Blic“ pisao, tragedija se desila u Požarevačkoj ulici, kojom se devojčica vraćala svakog dana iz OŠ “Ivo Andrić” gde je pohađala šesti razred, na svega 100 metara od kuće u kojoj živi. Odmah posle nesreće policja je uhapsila vozača B.S. (53) iz Leskovca koji se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer nije pravilno parkirao I obezbedio automobile koji je u jednom trenutku krenuo niz nizbrdicu I udario devojčicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *