Milesa (23) je poljoprivrednica, brine o kravama i njivama, ali je niko ne shvata ozbiljno jer je prava lepotica! Svi gledaju u njene…

– Da sam muško, ispod mojih objava pitali bi za cenu teladi i marku traktora. Kada ja nešto napišem, pitaju čija mi je farma koju slikam – kaže ona
Kada je mlada poljoprivrednica, Milesa Radojević (23) iz sela Brančić kod Ljiga, na društvenim mrežama pokušala da polemiše u grupama čija je tematika poljoprivreda suočila se sa podsmehom i nepoverenjem. Pitanje je samo – da li zbog toga što je žena, što je mlada i lepa ili zbog toga što voli da se slika kao i većina njenih vršnjakinja.
Kada je na Fejsbuk grupi za poljoprivrednike postavila oglas da traži radnike na farmi nisu joj verovali da je farma njena ili su joj pisali prostačke komentare.
Kada Milesa postavi oglas da prodaje telad, muškarac napiše da će se na telefon javiti muškarac koji pojma nema o oglasu.
Da sam muško, ispod mojih objava pitali bi za cenu teladi i marku traktora. Kada ja nešto napišem pitaju čija mi je farma koju slikam, zašto sam u belim helankama ili majici na bratele, a ono što radim je je malo ili loše.
Ako je i dobro, zameraju zašto sam se uopšte slikala i to okačila – komentariše ova mlada žena.
da muškarcima niko ne zamera fotkanje u njivi. Ne znam zašto je problem što se fotografišem u čistoj odeći i šortsu, pa ni jedna žena se neće slikati kada je prljava i niko gradskim devojkama dok rade na 40 stepeni ne zamera šorts i bretele – priča Milesa uz napomenu da se neće povući ni pred kakvim glupim zamerkama.
Ova mlada žena kaže da voli život na selu, a da joj moderne tehologije, korišćenje interneta na sve načine, pomažu da nešto nauči od drugih na društvenim mrežama i zabavi se posle napornog dana.
– Nekada si iskustva mogao da razmenjuješ sa svojim seljacima, sada putem društvenih mreža možeš da se savetuješ sa poljoprivrednicima iz cele Srbije. Ili sa njima da podeliš slike i snimke, pokažeš im svoj radni dan – objašnjava lepa poljoprivrednica.
Na komentar da je možda veći problem njena lepota nego to što je žena, Milesa kaže da ne veruje u to jer lepim muškarcima niko ne zamera slikanje mišića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *