OBAVEZNO POGLEDATI: ČOVJEK KUPIO POLOVNI AUTOMOBIL: NEĆETE VJEROVATI ŠTA JE OTKRIO U VRATIMA!

Kupovina polovnog automobila je uvijek riskantan potez. Nikad ne možete biti potpuno sigurni u to šta kupujete. U većini slučajeva ne poznajete prethodnog vlasnika, ne znate kakve su njegove vozačke navike i koliko je pažnje posvećivao svom automobilu. Pa čak i kad poznajete vlasnika, opet ne možete biti toliko sigurni.

Budući da je polovni automobil u neku ruku kockanje, može da se desi da ostvarite dobitak ili da završite nasamareni. Kada se ipak prevarite u kupovini, tada na scenu najčešće nastupaju profesionalni otkupljivači automobila. Međutim, nekada se čuda događaju, a čovjeku koji je kupio jedan polovni automobil marke Jeep, se desilo nešto doista nevjerovatno.
Jeftina kupovina polovnog automobila. Priča počinje sa čovjekom koji je saznao da je moguće kupiti konfiskovani automobil od strane policije po vrlo povoljnoj cijeni. Zatim je na jednoj aukciji konfiskovanih vozila kupio ovaj Jeep. Vlasnik je bio prilično zadovoljan svojim novim vozilom, dok mu se nije pokvario prozor na vratima.

Umjesto da odveze automobil kod nekog automehaničara, odlučio se da pristupi ovom problemu u sopstvenoj režiji (videćemo zašto je to bila odlična odluka). Otišao je po svoj alat i uklonio plastični prekrivač. Zatim je primijetio nešto veoma neobično.

Ispod plastičnog obloga moglo se primijetiti nešto što ne pripada unutrašnjosti jednih vrata automobila, tanak sloj plastike koji je uklonio kako bi otkrio nešto još zanimljivije – crnu plastičnu torbu!

Šta li je u njoj? Dijamanti? Droga? Zlato? Nakit?! Hajde da saznamo!

Skriveno blago Nekada se prilikom pregleda automobila čuda dešavaju! Čovjek je izvadio torbu iz unutrašnjosti automobila i odnio je u svoj dom, kako bi izvršio detaljniji pregled. Kada ju je otvorio, pronašao je pažljivo zapakovane paketiće, zalijepljene samolepljivom trakom. Sedam paketića ukupno.

Ako ste gledali dovoljno narko filmova, pomislili biste da su ovo sigurno neke nedozvoljene supstance. Bili biste prilično blizu. Kako bi uklonio misteriju jednom za svagda, čovjek je uzbuđeno otvorio jedan od paketića. Pažljivo je uklonio traku, kako ne bi slučajno ošetio sadržaj paketa. Kao što vidite, pronašao je naslaganu hrpu novčanica od $10.

Oduševljen, nastavio je da otvara paketiće! Kada je otvorio sljedeći paketić, pronašao je gomilu novčanica od $20 dolara. Kada pogledamo veličinu ostalih paketića, možemo samo da sanjamo koliko li novca ima u njima. Da li je ostatak bio ispunjen novčanicama od 50 ili 100 dolara? Nećemo saznati, ali sigurno možemo reći da se kupnja ovog automobila definitivno isplatila!
Nažalost, ova misterija će ostati samo to, misterija. Čovjek koji je kupio ovaj automobil i nabasao na nevjerovatno otkriće u svojim vratima podijelio je ovu priču 2013. godine. Međutim, ubrzo je obrisao sve tragove iz očiglednih razloga.

Šta je uradio sa novcem, tj. da li ga je vratio policiji je takođe ostalo nepoznato. Može se reći da je imao dodatnu sreću što je pronašao novac, a ne drogu. Mada, ko zna, možda bi njemu baš to bilo bolje. Kako biste vi reagovali u ovakvoj situaciji, da kada kupite neki stari automobil, vjerovatno obožavan još u staroj Jugoslaviji, naiđete na pravo bogatstvo. Kakva su vaša iskustva s kupnjom polovnog automobila?

izvor: koktel.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *