TESTIRALI SMO: Ovo je najbolji način čišćenja PEGLE od kamenca, prljavštine i naslaga!

Na mnogim peglama, vremenom nastaje kamenac i naslage što naravno, otežava peglanje, zato je važno da pravilno očistite dno pegle. Evo i kako ćete to najbolje uraditi…

Pripremite sud otporan na toplotu (tepsiju, široki tiganj, vatrostalnu činiju) u koji možete smestiti svoju peglu.

Takođe će vam trebati dva drvena štapića, na koji ćete staviti peglu, tako da između pegle i dna posude napravite razmak oko 1 cantimetar.
Uzmite sud otporan na toplotu , koji imate u kući, stavite na njegovo dno dva drvena štapića, na koja ćete staviti peglu. Stavite peglu u sud na drvene štapiće. Naspite u sud limunsku kiselinu.

Prokuvajte vodu i polako je sipajte u sud. čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca Potrebna količina vode i limuntusa je u zavisnosti od veličine suda, u proporciji – 1 kafena kašičica limuntusa na 200 ml vode.

Voda treba da pokriva grejnu ploču pegle na 1-1,5 centimetar.
Svi gumeni i električni delovi treba da se nalaze iznad vode. Pegla je naravno isključena. čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca Ostavite je tako da odstoji 5-10 minuta. Posle sud stavite na šporet na umerenu vatru.

Kada voda u sudu provri, ostavite da vri još 10-15 minuta. Videćete šta sve može „izaći“ iz vaše pegle. Posle peglu dobro operite, očistite (ako postoje opcija samočišćenja) spolja i unutra. Prebrišite mekom tkaninom i ostavite je da odstoji nekoliko sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *