Lopovi se danas koriste raznim trikovima samo kako bi vas prevarili i ukrali vam nešto. Ovaj put je riječ o triku kojeg koriste pri krađi automobila. Često ostanemo bez teksta kada vidimo na šta su sve spremni.

Nekada ne bismo posumnjali na nešto, a onda se ispostavi kako je to bio dio trika kojim nam žele ukrasti nešto. Nažalost, nije rijetkost da vam neko nešto ukrade. U zadnje vrijeme se isto tako često kradu i auta.
Žalosno je što i sami vi možete upasti u opasnost prilikom te situacije jer ne znate na šta su sve lopovi spremni. Trebali biste na što bolji način zaštiti auto, kuću, a naravno i sebe. Zato postoje razni alarmni sistemi koji nas upozoravaju.

Budite oprezni i nemojte lako nasjedati na trikove. Ovdje vam donosimo jedan trik kojim se kradljivci automobila služe: Naime, počeli su da koriste plastične flaše koje stave između točka i branika. Tada vi kada uđete u auto, upalite a, čujete neko pucketanje.
Zbog toga izađete iz automobila i onda lopovi nastupaju. Zato prije nego uđete u auto, prođite oko auta da vidite ima li nešto sumnjivo. Ukoliko primjetite ovu flašu, onda obavjestite policiju jer su lopovi u blizini i bili ste njihova meta.
izvor: saznaj-prvi.com